Marabus YouTube-kanal

Prenumerera på Marabus Youtube-kanal för tryckfärgsutbildning, demonstrationer och företagsnyheter. Vi producerar ständigt nytt videomaterial och ger insikter i Marabu-världen.

Håll dig uppdaterad med vår kanal:

Dirkettryck på plastförpackningar

Första intrycket kan göra stor skillnad när det kommer till produktförpackningar. Direkttryck garanterar en högkvalitativ och stärker varje produkts särskiljningsförmåga.

 

Marabu tampotryckfärger

Förbättrad och finjusterad under årtionden har tampongtryck blivit ett måste inom tryckeribranschen. Och det är inte förvånande: den här tekniken erbjuder unika lösningar för några av de tuffaste ytorna. Lämplig för ett brett utbud av applikationer och substrat, säkerställer denna mångsidiga process förstklassiga resultat för dekoration, märkning och identifiering.

 

Marabus screentrycksfärger

Marabu har länge spelat en nyckelroll när det gäller att forma screentryckstekniken. Våra innovativa idéer och produkter kombinerat med vår fördjupade kunskap om tryckprocesser har bidragit till att driva denna teknik framåt. Över hela världen är Marabu synonymt med högkvalitativa färger, tillverkade enligt högsta standard.

Tampongtryck på snapsglas

Tampongtryck används vanligtvis i scenarier där andra tryckmetoder kämpar för att leverera de önskade resultaten: exakta, känsliga detaljer på upphöjda eller nedsänkta ytor. I den här videon vill vi visa dig en av de olika möjligheterna. Den här gången på snapsglas med ett trevligt strandscenario :)

 

Information: Hur man gör en korrekt färgblandning

Marabu vill ge dig ett enkelt men väldigt viktigt tips: Oavsett vilka komponenter du måste blanda i färgen, se till att du blandar dem väl och tillräckligt länge, minst i 2-3 minuter. Videon visar vad som händer om du inte blandar UV-screentrycksfärger för glas och den nödvändiga vidhäftningsmodifieraren tillräckligt länge. Vänster sida rörs för kort och höger sida rörs rätt. Cross-hatch-testet på vänster sida visar dålig vidhäftning av färgen, inget motstånd mot motstånd, ingen kemisk resistans och dålig färgnivå. Höger sida - är allt bra och detta pga. att färgblandningen omrördes korrekt.

Information: Hur man gör ett tampongtryck på skor

Tampongtryck används vanligtvis där andra tryckmetoder inte kan leverera det önskade resultatet. I den här videon vill vi visa dig en av möjligheterna. Vi trycker med Marabus färgsystem TampaTex TPX, som ursprungligen var tänkt som en färg för tryckning på textilier, såsom tvättanvisningar på T-shirts etc. Erfarenheten har visat att TampaTex TPX också uppnår utmärkt vidhäftning på många andra material, t.ex. PP, PA, PU, några TPE och EVA-substrat, plus neopren och imiterat läder. Den är också lämplig för användning i screentryck.

Screentryck på glasflaskor

Glasflaskor dekorerad med Marabus screentrycksfärg Mara®Glass. Mara®Glass MGL är en lösningsmedelsbaserade, tvåkomponents färgpatron för inredningstryck på glas, metall, keramik, förkromade och behandlade ytor.

Marabus färgfabrik från ovan

En kort drönarflygning över Marabus färgfabrik i Tamm, nära Stuttgart i södra Tyskland.

 

Information: Stålklichéproduktion för tampotryck

Produktionen av tampongtrycksklichéer är mycket komplex. Marabu visar i den här videon de olika produktionsstegen från konstverket till den färdiga klichén.

Tampongtryck på metal

Marabu visar hur man tampongtrycker en metallbox med färgsystem TampaPol TPY.

 

Information: Kall avlägsning - Digital plastisol för transfertryck

Marabu Texa Jet DX-DTE är den digitala lösningen för kombination med traditionell textiltransfers. Det ger fotorealistiska resultat vid högkvalitativt motstånd och en fantastisk mjuk touch. Dessa färger möjliggör nya möjligheter med kombinationen av etablerade Plastisol- och PU-baserade transferfärger. Att byta process med traditionell cold peel-tryck till en kombination med digital gör det möjligt för dig att få en högre utskriftsupplösning, personifiering och nedskärning av förtryckskostnaden till en överkomlig investering.

 

Upptäck Marabu-världen

Titta in i den färgstarka världen av Marabu. Partners och kunder i båda divisionerna - Kreativa färger & Tryckfärger - beskriva deras relation till företaget. Vi tar dig på en resa runt om i världen.

 

Marabu - företaget

Titta in i den färgstarka världen av Marabu och utforska våra framgångsrika företagsavdelningar: Tryckfärger och kreativa färger.