PROJECT GREEN - vår resa till klimatneutralt företag

06/29/2021

Marabu är en av de första färgtillverkarna som blir klimatneutrala. Alla Marabus affärsenheter kommer att bidra till att uppnå FN:s 17 hållbarhetsmål (SDG) med Project Green och därmed delta i Green Deal.

"Vi skyddar framtiden för de kommande generationerna och är stolta över att vi lyckats bli ett klimatneutralt företag från 1:a juli 2021. Våra fabriker i Tamm och Bieteigheim (Tyskland) producerar endast klimatneutrala produkter oavsett om det är tryckfärger eller kreativa färger,” förklarar York Boeder, VD i Tyskland.

"Vårt så kallade Project Green kombinerar alla åtgärder som tar oss vidare på vår resa till klimatneutralitet. Klimatskydd är en särskilt angelägenhet för oss. Vi har gjort ett bindande åtagande inom ramen för en omfattande hållbarhetsstrategi. I enlighet med vår Marabu Green Deal minskar vi utsläppen där det är möjligt, t.ex. genom att använda grön el, energibesparande system, mobilitetskoncept eller miljövänliga material. Vi kompenserar alla oundvikliga koldioxidutsläpp genom att stödja internationellt certifierade klimatskyddsprojekt. Vi genomför kontinuerligt åtgärder för att förbättra vårt koldioxidavtryck som vi årligen mäter för att säkerställa framgång. Vi har satt det aktiva målet att minska våra koldioxidutsläpp med ytterligare 25% år 2030. "

Läs mer om Project Green

Broschyr

Pressmeddelande: Marabu to be climate neutral from July 2021