Marabu introducerar högeffektiva tryckfärger

05/14/2024

Marabu välkomnar besökare till sin monter - hall 3, B81-1 - på drupa 24 efter ett uppehåll på åtta år. Drupa 24 äger rum i Düsseldorf, Tyskland mellan 28 maj och 7 juni. Två nya lösningar kommer att visas upp av Marabu. Det första är ett innovativt högpresterande bläck för digitaltryck av behållare. Det andra är en BPA-fri screentryckfärg för glasdekorationer med långvarig briljans. En nyhet i sortimentet är även en vattenbaserad textilfärg för textiltransfers av hög kvalitet.

Effektiv digital utskrift av förpackningar
Marabus nya digitala tryckfärg UltraJet DUV-CP gör det möjligt att trycka högkvalitativa bilder på glas med dubbelt så snabb hastighet och mindre bläck. Med UltraJet DUV-CP kan man skapa individuella effekter på olika behållare med tjocka bläckfilmer på upp till 3 mm. Färgen har en högre pigmentdensitet som ger bra kantdefinition, opacitet och färgskala. Man slipper också att "fästa" bläcket på substratet, vilket sparar tid och pengar. Marabu kommer att visa prov på glas som är tryckta med UltraJet DUV-CP på en maskin från Koenig & Bauer Kammann med Xaar-skrivhuvuden på drupa.

Screentrycksfärg utan BPA för vacker utsmyckning av glas
Marabu har tagit fram en ny screentryckfärg för glas, UltraGlass LEDGF, som är fri från BPA och ger fantastiska och hållbara effekter. Färgserien är ett hybridsystem som kan härdas med både LED- och UV-ljus, vilket sparar energi och ger maximal transparens. Det är också en kostnadseffektiv lösning som fungerar med de flesta tryckpressar på marknaden. Marabu använder inga råmaterial som innehåller BPA, inte ens i små mängder. Med den nya glasfärgen kan glastillverkarna följa de regler och krav som gäller för BPA-frihet i olika länder och för olika varumärken. Marabu har också andra BPA-fria färgsystem för livsmedelsförpackningar, som UltraPack UVFP.

Vattenbaserad screentrycksfärg som ger fina textiltransfers
MaquaTex MAXT+ är ett vattenbaserat screentrycksfärgsystem som är gjort för textiltransfers av hög kvalitet för filmer och papper med release-beläggning. Med självhäftande skikt och värmeöverföring kan de tryckas på naturliga eller syntetiska textilier och hålla länge. Färgen passar för transfer på olika typer av textiler, från mode till arbetskläder. Den är ECO-Passport-certifierad och tillverkad i Tyskland enligt ISO 9001, 14001 & 45001. MaquaTex MAXT+ har hög processtabilitet, kvalitet och hållbarhet. Textiltransferfärgen är lätt att trycka med lång öppettid, hög reproducerbarhet och låg användning av hjälpmedel. Den fungerar också bra med digitaltryckta bilder. Nya MAXT+ ger snabb leverans och jämn kvalitet, vilket ger textiltransfertryck av toppklass och nöjda kunder.

Dekorativa screentrycksfärger för FIM/IME-tillämpningar
Funktionella ytor är numera avgörande för fordonsindustrin, hushållsföremål eller medicinska produkter. Marabus screentrycksfärg MaraMold MPX är den dekorativa färglösningen för tekniskt utmanande FIM- (Film Insert Moulding) och IME-applikationer (In Mold Electronics). Det expanderande sortimentet innehåller två icke-ledande svarta färger för funktionella komponenter tillverkade av PC, ABS, PET och PP. Utöver tilltalande FIM-prover kommer besökare i Marabus monter på drupa att få möjlighet att prova modeller som Mesa Controller från TactoTek®.

Produktsäkerhet för känsliga produkter
Leksaker, babyprodukter, textilier och medicinsk utrustning är känsliga produkter som kräver särskild produktsäkerhet. Det måste säkerställas att själva substratet och den tryckfärg som används inte utgör någon risk för konsumenten. Marabu erbjuder olika tampongfärger för detta ändamål, t.ex. den GMP-kompatibla TampaTex TPX, samt vattenbaserad spray- och penselfärg. De kännetecknas av en skonsam formulering och uppfyller kraven i EN 71/3 ("leksaksdirektivet") och andra strikta tillverkarspecifikationer.
Det enda alternativet till OEM:s digitala bläck
Avsnittet om skyltar handlar om Marabus digitala bläck för storformatstryck. Det omfattande sortimentet av lösningsmedelsbaserade och UV/LED-härdande digitala bläck är det enda alternativ till OEM-blcäk. Marabus digitala bläck utvecklas och tillverkas i Tyskland med samma strikta toleranser som OEM-bläcken. De finns i alla vanliga refillsystem som patroner, påsar och flaskor och är kompatibla med vanliga digitala tryckmaskiner och skrivhuvuden. Marabu-bläck ger utmärkt batch-till-batch-kvalitet och förbättrad prestanda samtidigt som produktionskostnaderna minskar.

Utöver Marabus monter kommer vi finnas hos följande samarbetspartners:

Screen     
Fimor Le mans - Hall 3, monter B81-6
Raka, runda eller spetsiga raklar av hög kvalitet.
Thieme - Hall 3, monter B81-4
Thieme är en internationell leverantör inom högkvalitativa screentryckssystem.
Grünig & SignTronic - Hall 3, monter E64
The Perfect Screen - Screentrycksteknik och automatisering. 
Digitalt
d.gen - Hall 4 monter B30  
Produktiva sublimeringsskrivare för direkttryck.
EFI - Hall 9, monter A20-1 - A20-2
Storformatsskrivare med fokus på tillväxt och framgång.
Summa - Hall 8b, monter C02
Innovativa skärmaskiner för storformat.